Despre Noi

1941569_295174147300307_1348705267_o

ISTORIC

Colegiului Naţional „Unirea” promoveaza excelenţa în educaţie, exprimată în termeni de valoare adăugată şi valoare creată, prin dezvoltarea fiecărui elev la potenţialul său maxim: „Mereu mai buni, cel puţin egali cu noi înşine”.

Liceul din Turnu Măgurele s-a înființat sub formă de gimnaziu cu numele de „Sfântul Haralambie” la 24 septembrie 1889, având o singură clasă și doi profesori, la 24 septembrie, același an, aceasta în urma intervenției Consiliului comunal. Între anii 1889 și 1894 gimnaziul a fost subvenționat de bugetul local și, începând cu 1894, a trecut la bugetul statului. A continuat sub formă de gimnaziu până în septembrie 1919, când a fost transformat în liceu cu „secție modernă” dand cei dintai absolventi in iunie 1922. Ca gimnaziu a funcționat în diferite clădiri particulare până în 1912 când s-a mutat în actualul local construit de Onor.

Tel./ Fax: 0247 416 734

Email: cnunirea.licee@yahoo.com


Colegiul Național “Unirea” este una din instituțiile de învățământ preuniversitar de mare tradiție din țară.

De-a lungul celor 125 de ani de existență, CNU a făcut dovada valorii educației oferite aici prin profesori de mare reputație care au instruit și format generații de intelectuali români. De asemenea, numele unora dintre absolvenții CNU a devenit un loc comun al culturii românești: Zaharia Stancu.

“Unirea” a fost și rămâne un liceu cu precădere orientat spre pregătirea de foarte bună calitate atat în domeniul științelor – matematică, fizică, chimie și biologie, cat si in cel umanist. Profesori de prestigiu au construit această reputație care este în continuare menținută de cadre didactice a căror valoare este recunoscută dincolo de pereții școlii. Catedrele didactice se bucură de o încadrare cu profesori de valoare. Rezultatele răsunatoare sunt premiile la olimpiade naționale și internaționle, diplomele de excelență pentru studiul matematicii conferite de Ministerul Educației și Cercetării.
Sunt și rezultate mai puțin spectaculoase, dar care sunt o dovadă a solidității educatiei oferite in acest liceu: procentul de promovare anual este peste #@#%; promovarea la Bacalaureat 2014 prezintă un procent în creștere a notelor bune obținute de candidații de la CNU.

Misiunea școlii

Colectivul Colegiului Național “Unirea” își propune asigurarea condițiilor pentru ca elevii să dobândească o pregătire generală bună și cunoștințe aprofundate în domeniile legate de carieră pe care o vor alege, astfel încât să poată urma cu succes o formă de învățământ superior, să-și formeze competențe necesare inserției sociale.

Profilul absolventului liceului “Unirea” include și următoarele trăsături:

  • Responsabilitate față de propria pregătire;
  • Deprinderi de muncă intelectuală pentru a putea învăța pe tot parcursul vieții;
  • Flexibilitate, adaptabilitate, mobilitate.
Personalitati care au absolvit C.N. UNIREA:
  • Generalii  DAVID PRAPORGESCU si VASILE CANDEA
  • Poetul DIMITRIE STELARU
  • Consulul Romaniei in Australia FLORICEL PAUL MOCANU
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s